Atac la Paris. Trei suspecți, reținuți

Data actualizării: Data publicării:
politisti francezi pe Champs Elysees
Polițiși francezi intervin pe Champs Elysees, în data de 20 aprilie 2017, la un atac terorist. Foto: GettyImages

Noi informații în ancheta privind atacul terorist de joi din capitala Franței. Trei oameni din anturajul atacatorului au fost reținuți în cursul nopții. De asemenea, poliția franceză a emis un mandat de arestare pe numele unui belgian, potrivit unui document obținut de Reuters. 

ACTUALIZARE: Atacatorul a fost identificat pe baza documentelor găsite în maşina pe care a condus-o până la locul atacului. Surprinzător este că în urmă cu doar două luni, el fusese chemat la o secţie de poliţie să dea explicaţii pentru un mesaj publicat pe o reţea de socializare prin care ameninţa tocmai că va ataca forţele de ordine. Deşi a fost anchetat pentru posibile fapte de terorism, a fost eliberat pentru că nu exista niciun indiciu că ar urma să acţioneze.

În urma incidentului de aseară, Franţa ia măsuri sporite de securitate pentru a asigura buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale de peste două zile. Premierul a anunţat mobilizarea a 50.000 de poliţişti şi jandarmi. Cât despre ultima zi a campaniei electorale aceasta stă sub semnul atacului terorist. Principalii candidaţi şi-au anulat mitingurile programate în ţară. Vestea incidentului de la Paris i-a surprins într-un studio de televiziune în timpul ultimei dezbateri electorale.


 

Potrivit mandatului de arestare, bărbatul a venit joi cu trenul în Franţa, din Belgia. Mandatul de arestare avertizează că suspectul este periculos, relatează News.ro.

De asemenea, președintele Francois Hollande i-a convocat la palatul Elysee pe membrii Consiliului de Apărare a ţării. Şedinţa a început la ora 9.00 şi se va concentra pe măsurile necesare consolidării siguranţei publice în condiţiile în care peste două zile în Franţa are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale.

De altfel anchetatorii francezi încearcă să afle dacă bărbatul care a ucis aseară un poliţist şi a rănit alte trei persoane a avut complici. Chiar dacă numele lui nu a fost făcut public, se ştie deja că atacatorul este un francez de 39 de ani care a mai fost suspectat de terorism.

În februarie anul acesta a fost reţinut pentru audieri după ce şi-a fi manifestat, pe o reţea de socializare, tocmai intenţia de a ucide poliţişti. A fost însă eliberat fără vreo acuzaţie pentru că nu a fost găsit niciun indiciu că urma să acţioneze.

Incidentul terorist de la Paris a dat peste cap ultima zi a campaniei electorale din Franţa. Principalii trei candidaţi, Emmanuel Macron, Marine Le Pen şi Francois Fillon, şi-au anulat deplasările în teritoriu programate azi. Vestea atacului i-a surprins în studioul unei televiziuni unde participau la ultima dezbatere televizată înaintea scrutinului prezidenţial.

Amintim că organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul armat de joi din Paris, potrivit unui comunicat publicat de organul său de propagandă, Amaq. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri