Atacul din Munchen | Filmul unui eveniment sângeros

Data publicării:
GettyImages-578956098-1

În urmă cu cîţiva ani, atacatorul a fost bătut de căţiva tineri şi a promis atunci că se va răzbuna. Nimeni nu poate spune dacă aceasta a fost răzbunarea lui, dar poliţia a aflat deja că era interesat de uciderile în masă. Iar în rucsacul pe care îl avea asupra lui au găsit o carte intitulată: „De ce ucid copiii”.

Atacatorul din Munchen a cumpărat pistolul de pe Internet, evident ilegal. Poliţiştii spun că nu l-ar fi putut obţine legal, pentru că pentru cei sub 25 de ani, testele sunt foarte dure. Legislaţia de aici, din Germania, este dură în ce priveşte posesia armelor de foc iar tânărul era cunoscut cu probleme psihiatrice.

Înainte să vină şi să deschidă focul chiar pe strada aceasta, din spatele meu, atacatorul de 18 ani a vrut să se asigure că sunt destule victime în faţa fast-food-ului. Astfel că, înainte să vină aici, a postat pe internet o falsă reclamă prin care spunea că în seara de vineri restaurantul dădea produse gratuite.

Anchetatorii germani pun cap la cap informaţia, încercând să contureze profilul atacatorului de 18 ani. Rămân, totuşi, multe semne de întrebare. Avea sau nu probleme psihice? Urma sau nu un tratament medicamentos? Şi, poate cel mai important, cum a reuşit să facă rost de un pistol şi 300 de gloanţe?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri