Atentate la Bruxelles | Francois Hollande: A fost lovită Belgia, dar a fost vizată Europa 

Data publicării:
Francois Hollande GettyImages septembrie 2015

Francois Hollande a declarat că nu doar Europa a fost victima terorismului și a îndemnat la unitate în fața acestei amenințări. Totodată, președintele francez a precizat că este foarte important ca serviciile de securitate să comunice între ele. 

De asemenea, Francois Hollande a declarat că războiul împotriva terorismului trebuie dus cu luciditate și hotărâre, care va dura foarte mult timp. 

„Terorismul a lovit Belgia, dar toată Europa este vizată şi toată lumea preocupată. MUSCA Aceste atacuri vin după altele. Parisul a fost ţinta atacurilor, la jumătatea lui ianuarie, apoi la jumătatea lui noiembrie. Şi alte continente au fost vizate, mă gândesc la Africa. Avem de-a face cu o ameninţare la nivel global, care cere o ripostă globală”, a spus Francois Hollande.  

Președintele Franței a precizat că guvernul francez a luat astăzi măsuri de întărire a controlului la frontiere și a sporit numărul de jandarmi în toate mijloacele de transport în comun, în aeroporturi și gări. 

Trei explozii au avut loc, marți dimineață, în capitala Belgiei. Bilanțul victimelor este deocamdată de 26 de morți și 136 de răniți. 

Citiți și: 

Atacuri teroriste în inima Europei: Explozii la aeroportul din Bruxelles și la metrou. 26 de morți și 136 de răniți

Reacția lui Klaus Iohannis după exploziile de la Bruxelles           

C.T.Popescu: Așa ceva se poate întâmpla și pe Aeroportul Otopeni  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri