Bărbat de 23 de ani, arestat în legătură cu atacul de la Manchester

Data actualizării: Data publicării:
Police Respond To An Incident At Manchester Arena
Foto: Gulliver/ Getty Images

Un bărbat de 23 de ani a fost arestat de autoritățile britanice în ancheta privind atacul de la Manchester. Premierul Theresa May anunțase anterior că poliția crede că a identificat atacatorul sinucigaș, iar acum vor să afle dacă a plănuit atacul singur sau a avut sprijinul unei organizații teroriste. 

Police Respond To An Incident At Manchester Arena
Foto: Gulliver/ Getty Images

Bărbatul a fost arestat în urma unui raid în clădirea în care ar fi locuit atacatorul care a detonat bomba de la Arena Manchester, relatează The Guardian. Poliția a instalat un perimetru de siguranță în jurul clădirii și perchezițiile sunt în desfășurare. 

Managerul companiei care se ocupă de administrația clădirilor din regiunea Chorlton a Manchesterului, unde au loc perchezițiile, a declarat acolo locuiesc mulți studenți din afara Marii Britanii. 

„Nora mea m-a sunat și m-a anunțat că poliția este acolo. Nu îi cunosc personal dar sunt mulți care au venit din afara Marii Britanii, sunt studenți, dar nu locuiesc singuri. Sunt apartamente cu două paturi. Avem studenți din Arabia Saudită, Irak și Libia, dar și familii din Manchester”, a spus bărbatul. 

Anterior, Theresa May a declarat că a fost vorba de un atacator sinucigaș și că poliția i-a aflat identitatea. Numele acestuia nu a fost făcut public, întrucât ancheta este în desfășurare. 

Circa 21.000 de persoane, mulți dintre ei copii și adolescenți, se aflau la concert când a explodat bomba. Deflagrația s-a soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Poliția a anunțat că anchetează incidentul ca pe un atac terorist. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat constituirea unei celule de crize care întreprinde toate demersurile pe lângă autoritățile locale „în vederea obținerii unor informații privind circumstanțele producerii incidentului, precum şi date cu privire la naționalitatea victimelor”.

Poliția britanică a confirmat că a fost vorba de un atac sinucigaș și că printre victimele exploziei se numără și copii. 

Citiți și: Explozie la Manchester, în timpul unui concert. Sunt zeci de morți și răniți

Atentatul de la Manchester ar fi fost anunțat cu patru ore înainte

Ariana Grande, după explozia de la Manchester: Sunt devastată

Reacția lui Donald Trump după atentatul din Manchester: "Atâtea vieți frumoase curmate de niște ratați malefici"

Dan Mihalache: Sperăm că nu vor fi români printre victime

Poliția britanică: printre victimele decedate se numără și copii

Cum afectează atacul de la Manchester alegerile britanice

Atentatul de la Manchester a fost revendicat de ISIS

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri