BREXIT | David Cameron: De câte ori am întors spatele Europei, am regretat 

Data publicării:
David Cameron consiliu european februarie 2015 GettyImages-511257266

Cel mai recent sondaj de opinie arată că 46 la sută dintre britanicii cu drept de vot susţin părăsirea Uniunii Europene şi 44 % sunt împotrivă.

Premierul David Cameron a avertizat că ieșirea Marii Britanie din UE ar putea duce chiar la un război.

„Dacă iubiţi această ţară, dacă vreţi să o păstraţi puternică şi pe cetăţenii ei în siguranţă, rămânerea în Uniunea Europeană este unul dintre instrumente. Unul dintre instrumentele prin care putem să îndeplinim aceste deziderate. Izolarea nu a adus niciodată un beneficiu acestei ţări. De câte ori am întors spatele Europei, mai devreme sau mai târziu, am ajuns să regretăm acest lucru. Întotdeauna am fost nevoiţi să ne întoarcem şi întotdeauna cu costuri mult mai mari”, a spus David Cameron.

De cealaltă parte, Boris Johnson, fost primar al Londrei, spune că Marea Britanie are o ocazie unică în acest moment. 

„Nu cred că premierul poate crede în mod serios că părăsirea Uniunii Europene poate declanşa un război pe continent. Mai ales că, în urmă că doar câteva luni, dacă eşua în a obţine o reformare substanţială a UE, era pregătit să îndemne oamenii să voteze pentru ieşire. Şi nu am obţinut o Uniune Europeană reformată substanţial. Cred că vom fi foarte furioşi dacă nu vom profita de această ocazie unică în viaţă - să ieşim pe acea uşă. Adevărul este că nu noi suntem cei care trebuie să ne schimbăm. Europa este cea care este de nerecunoscut. Să spui că Uniunea Europeană este despre interese economice, este ca şi cum ai spune că mafia italiană este interesată de industria uleiului de măsline şi de cea imobiliară”, a susținut Boris Johnson, fostul primar al Londrei.   

Citiți și:
Boris Johnson părăsește primăria Londrei pentru a-și dedica timpul campaniei pro-Brexit
Scenariu după Brexit Britanicii, mai săraci
Martin Schulz avertizează contra unei „implozii a UE” în caz de „Brexit”
Un Brexit ar putea fi urmat de un Czexit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri