BREXIT | Președintele Iohannis anunță, de la Bruxelles, o nouă rundă de consultări cu premierul Cioloș și cu guvernatorul Isărescu 

Data publicării:
iohannis la ue-1

„La începutul săptămânii viitoare, intenționez să-i invit – în același format ca vinerea trecută – pe liderii politici, pe prim-ministru, pe guvernatorul Băncii Naționale pentru a avea o rundă de consultări și pentru a vedea care este maniera optimă de abordare în această etapă”, a declarat șeful statului, la finalul summitului european de la Bruxelles.

Rezultatul referendumului ne-a plasat într-o situație fără precedent în UE. Este esențial să înțelegem că UE este singura opțiune pentru menținerea prosperității și securității pentru cetățenii noștri. De aceea, mi se pare extrem de relevant faptul că principalul mesaj care s-a desprins din discuțiile noastre este acela că Uniunea celor 27 de state membre trebuie să iasă întărită din această încercare. A fost reconfirmat angajamentul comun de a păstra unitatea și coeziunea Uniunii. Doresc să salut acest mesaj de unitate asumat de toate cele 27 de state membre. Am subliniat că avem nevoie acum de o abordare cât mai pragmatică, să detensioneze situația și să ne permită să mergem înainte”, a mai spus Klaus Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri