Britanicii pro-UE, invitați să se mute în Scoția

Data publicării:
nicola sturgeon GettyImages-542344510
Nicola Sturgeon. Foto: Guliver / GettyImages

Premierul scoţian îi invită să se mute în Scoţia pe toţi britanicii nemulţumiţi de perspectiva ieşirii din Uniunea Europeană. Scoţia va deveni un magnet pentru britanicii care vor în continuare să trăiască, să muncească şi să investească într-o ţară membră UE, a spus Nicola Sturgeon la congresul partidului său.

„De la votul pentru Brexit, am primit o mulţime de mesaje de la oameni din alte părţi ale Regatului Unit, care mă întreabă dacă pot să se mute în Scoţia. Daţi-mi voie să fac azi o invitaţie deschisă. Avem loc destul în Scoţia. Dacă sunteţi la fel de îngroziţi ca noi de calea pe care se îndreaptă Guvernul de la Westminster, veniţi la noi!”, a declarat Nicola Sturgeon.

Premierul Nicola Sturgeon a anunţat luni că va cere săptămâna viitoare legislativului scoţian să autorizeze organizarea unui nou referendum pe tema independenţei Scoţiei.

Sturgeon a anunţat că va acţiona rapid pentru a le oferi alegătorilor scoţieni posibilitatea de a face din Scoţia o ţară independentă înainte de Brexit.

Alegătorii scoţieni au respins în urmă cu trei ani independenţa provinciei prin referendum, însă Sturgeon a declarat că decizia britanicilor de a pleca din UE a provocat o „schimbare sau circumstanţe materiale” pentru independenţa Scoţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri