Căldură din România pentru spanioli

Data actualizării: Data publicării:
Calorifer-FOTO-GrupRC1-600x600

Ţara europeană cu cele mai multe zile de soare pe an are o problemă paradoxală, de care profită firme româneşti: energia este foarte scumpă în Spania. Mai multe companii oferă centrale termice care folosesc drept combustibil orice fel de reziduuri. Oferta apare la un târg de specialitate de la Madrid, unde ţara noastră are pentru prima dată un stand naţional.

Spaniolii plătesc electricitatea cu peste 100 de euro pe kilowatt oră. Ţara lor se bazează mult pe energia atomică, eoliană şi solară. Orice variantă mai ieftină este, aşadar, binevenită. De această căutare profita şi firmele româneşti specializate în sisteme de încălzire.

Marian Postăvaru, reprezentantul unei firme: „Acoperim toată gama, de la cazane clasice cu ardere a oricărui combustibil până la biomasa. Orice fel de deşeuri, lemn, resturi vegetale, absolut orice putem arde.”

Spania trece prin schimbări climatice care aduc ierni neobişnuite pentru iberici. În ianuarie a nins pentru prima data în ultimii 30 de ani la Valencia şi Alicante şi celebre plaje cu nisip auriu au fost... albe. Iar firmele româneşti de instalaţii pentru încălzire exploateaza situaţia.

Gabriela Nedelea, reprezentanta Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor: „România este cunoscută în Spania, produsele noastre sunt recunoscute ca fiind produse de calitate.”

Firmele româneşti care participă la târgul de la Madrid au venit cu oferte nu doar utile, ci şi estetice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri