Ceremonii în memoria victimelor Germanwings

Data publicării:
accident germanwings flori lumanari germania gettyimages

Mâine se împlineşte un an de la tragedia în care au murit 150 de oameni care plecaseră de la Barcelona la Dusseldorf. Pe aeroporturile de la Barcelona şi Dusseldorf se vor dezveli plăci comemorative. Iar la Marsilia va avea loc o ceremonie privată pentru rudele victimelor.

Un avion al unei linii aeriene germane, care avea la bord cetăţeni germani, spanioli, turci, belgieni şi israelieni s-a prăbuşit pe culmile Alpilor din sudul Franţei. Avionul plecase din Barcelona, Spania, unde multe dintre victime fuseseră pentru o minivacanţă şi se întorceau acasă.

Copilotul Germanwings căutase pe internet, cu o zi înainte de tragedia din Alpi, metode de sinucidere şi informații despre siguranța ușii de la cabina piloților

Andreas Lubitz, copilotul care a prăbuşit intenţionat avionul Germanwings în Alpii francezi, mai efectuase o manevră de coborâre neprogramată cu câteva ore înainte de producerea tragediei, în timpul cursei DUS de la Dusseldorf la Barcelona.

Procurorii au aflat că tânărul copilot care a prăbusit avionul Germanwings în Alpii Francezi a consultat cel puţin 12 doctori pentru afecțiunile sale, reale sau imaginare. Medicii l-au declarat inapt de muncă, însă copilotul nu și-a informat şefii de la Lufthansa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri