Cine sunt teroriștii de la Bruxelles

Data publicării:
POZA 3 SUSPECTI SURSA HLN

Najim Laachraoui, un belgian de 24 ani, considerat artificierul reţelei, a fost văzut pe aeroportul din Bruxelles împreună cu fraţii Khalid şi Ibrahim el-Bakraoui. Până acum cunoscut sub alt nume, Najim Laachroaui este considerat unul dintre coordonatorii atentatelor din noiembrie de la Paris. El a făcut centurile cu explozibili, pe care s-au găsit probele sale de ADN.

Tot el a închiriat o casă la Auvelais şi un apartament la Schaerbeek, unde s-au pregătit explozibilii pentru atacurile de la Paris şi unde s-a ascuns Salah Abdeslam, când s-a întors la Bruxelles, pe 14 noiembrie 2015.

Potrivit presei franceze, în septembrie 2015, Najim Laachraoui şi Salah Abdeslam au fost controlaţi la frontiera dintre Ungaria şi Austria, în timp ce se întorceau cu maşina de la Budapesta. Laachraoui fi fost şi în Siria, în 2013.

Bărbatul a fost arestat, miercuri dimineață, într-o suburbie a capitalei Belgiei.

Ceilalţi doi suspecţi de pe aeroportul din Bruxelles, care s-ar fi detonat, sunt fraţii Khalid şi Ibrahim el-Bakraoui, cetăţeni belgieni. Erau căutaţi de poliţie după percheziţiile din 15 martie din Forest, o suburbie a capitalei belgiene, unde se ascunsese Salah Abdeslam. În timpul operaţiunii antiteroriste de atunci, ei au reuşit să fugă.

Khalid el-Bakraoui, în vârstă de 27 de ani, are antecedente pentru infracţiuni de drept comun şi este suspect şi în plănuirea atentatelor de la Paris. A închiriat, sub un nume fals, apartamentul conspirativ din Forest şi pe cel din Charleroi.

Fratele său, Ibrahim el-Bakraoui, de 30 de ani, are antecedente penale pentru infracţiuni de drept comun, după ce în 2010 a tras cu o mitralieră Kalaşnikov în poliţişti, în timpul unui jaf. De asemenea, și el este bănuit că a fost implicat în plănuirea atentatelor de la Paris.

Un alt personaj care ar putea face parte din acest puzzle este Mohamed Abrini, un belgian de 30 de ani, care a luptat în Siria şi s-a întors în secret acasă. A fost văzut împreună cu Salah Abdeslam la Paris, iar pe numele său există un mandat internaţional de arestare.  

Citiți și: 
CORESPONDENȚĂ DIGI24. A doua zi după coșmar. Bruxelles, sub asediu. Al treilea atacator de la aeroport a fost arestat
Patru români răniţi în atentate. Teroriștii ISIS aveau bombele în valize. De ce Bruxelles?
Filmul atentatelor
Emil Hurezeanu: Duminică am trecut exact pe la poarta la care a explodat și nu m-a controlat nimeni
Reacția lui Klaus Iohannis după exploziile de la Bruxelles           
C.T.Popescu: Așa ceva se poate întâmpla și pe Aeroportul Otopeni  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri