Comemorare, la trei luni după atentatul de la Nisa

Data publicării:
comemorare nisa

Cei care atentează la unitatea naţională, prin comploturi malefice, vor eşua, a declarat preşedintele Franţei, Francois Hollande, la comemorarea de astăzi de la Nisa. Au fost omagiate cele 86 de victime ale atacului terorist comis acum trei luni, de ziua naţională a Franţei. Ceremonia trebuia să aibă loc ieri, dar a fost amânată din cauza vremii nefavorabile.

La comemorarea de la Nisa au participat 2.000 de oameni, printre care 200 de familii ale victimelor şi 1.000 de supravieţuitori. O tânără care şi-a pierdut şase membri ai familiei a citit numele tuturor celor 86 de morţi.

Cindy Pellegrini, supravieţuitoare: „Cum să trăieşti cu aceste răni fizice? Cum să trăieşti cu aceste traume? Cum să trăieşti după ce ţi-ai pierdut copilul, soţia, soţul, mama, tatăl?”

Cele 86 de victime provin din 19 ţări, inclusiv din România. În memoria lor, elevi din Nisa au depus câte un trandafir alb pentru fiecare. Iar preşedintele Francois Hollande a transmis rudelor îndoliate compasiunea şi solidaritatea întregii naţiuni franceze.

Francois Hollande, preşedintele Franţei: „Salut, cu emoţie, familiile ce au pierdut pe cineva, lovite greu şi care suferă şi care sunt aici. Îi salut şi pe cei care nu au putut să vină sau care nu au vrut să vină pentru că suferinţa lor este încă mult prea mare.”

Supravieţuitorii spun că îşi revin cu greu după trauma suferită.

Stephanie Marton, supravieţuitoare: „Nu am uitat. Oamenii au mai puţină încredere, sunt mai nervoşi, iar atmosfera este încărcată. Nu mai e la fel ca înainte de 14 iulie.”

La comemorarea de la Nisa au fost prezenţi şi foştii preşedinţi francezi, Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri