Conducerea clubului Manchester City, evacuată din avionul care urma s-o aducă în România

Data publicării:
avion getty

Directorul general al Carpatair, Nicolae Petrov, a explicat la Digi24 că nu a fost vorba de o evacuare de urgență și că avionul a decolat în urmă cu scurt timp. 

„Avionul a decolat deja acum patru minute de la Manchester, nu a fost vorba de fum și evacuare de urgență. De fapt la pornirea sursei auxiliare de aer condiționat din cauza unui condens care s-a format pe sectorul de zbor precedent, care a fost destul de lung, la pornirea sistemului de aer condiționat a scos un abur care putea fi un fum și normal că echipajul a oprit motorul și a hotărât să debarce pasagerii ca să verifice să fie totul în regulă. Nu a fost evacuare de urgență cum s-a scris, a fost debarcare normală”, a spus directorul general al Carpatair.

De asemenea, Nicolae Petrov a spus că întârzierea nu va fi mai mare de o oră și jumătate.

„Până la urmă nu va fi mai mare de o oră jumătate. Pentru că a fost nevoie și ca autoritățile să convină la Manchester că nu a fost fum, a fost doar abur, dupa ce și autoritățile au venit la avion și au verificat, au văzut și declarațiile echipajului. S-au convins că totul e în regula și au fost de acord că putem efectua zborul. Avionul a fost poziționat de la Sevilla, respectiv vreo trei ore de zbor la o altitudine mare, fără pasageri, în astfel de condiții temperatura scade destul de mult, nu se întâmplă la fel ca pe un zbor plin cu pasageri, se poate întâmplă să se formeze un condens pe tubulatura sistemului de aer condiționat, iar când a pornit la Manchester acea tubulatură primind un aer mai cald a creat un abur. Nu se întâmplă în mod normal, e ceva foarte rar”, a explicat directorul general Carpatair. 

Incidentul a avut loc, luni, cu puţin timp înainte de ora locală 11.00, ora 13.00 în România, în timp ce aeronava rula către pista aeroportului din Manchester.

La bord erau 49 de persoane, iar căpitanul i-a rugat pe pasageri să părăsească avionul de urgenţă. Trei autospeciale de pompieri au ajuns la faţa locului. După primele informaţii, se pare că ar fost vorba de o defecţiune a sistemului de aer condiţionat.

Echipa engleză şi antrenorul Pep Guardiola nu erau la bord, ei ajungând duminică seară, la Bucureşti.

Partida Steaua - Manchester City va avea loc, marţi, de la 21.45, pe Arena Naţională, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri