Crăciunul regal în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
regina mesaj craciun

Prinţul George şi prinţesa Charlotte, copiii ducelui şi ducesei de Cambridge, şi-au însoţit pentru prima oară părinţii la slujba de Crăciun. Prinţul William petrece anul acesta sărbătorile alături de familia soţiei sale, pentru a doua oară după căsătorie. În schimb, regina Elisabeta a Marii Britanii a ratat slujba de Crăciun, pentru prima oară în aproape trei decenii.

William, Catherine şi cei doi copii au mers la slujbă împreună cu sora ducesei, Pippa Middleton, care urmează să se căsătorească în luna mai, chiar în acea biserică. În vârstă de 90 de ani, regina suferă de o răceală severă şi medicii i-au recomandat să nu iasă din casă. Din cauza aceloraşi probleme de sănătate, tradiţionala călătorie cu trenul a cuplului regal spre castelul Sandringham din estul Angliei a fost anulată săptămâna trecută, transportul realizându-se, în cele din urmă, cu elicopterul. Casa Regală a difuzat mesajul de Crăciun al suveranei. Elisabeta a doua şi-a îndemnat supuşii să dăruiască şi să primească ajutorul acordat cu dragoste.

„De Crăciun, atenţia ne este atrasă de naşterea unui bebeluş acum mai bine de două mii de ani. A fost cel mai umil început. Şi iată că acum miliarde de oameni îi urmează învăţăturile şi au găsit în El lumina călăuzitoare în viaţă. Eu sunt unul dintre aceşti oameni, pentru că exemplul lui Iisus Hristos mă ajută să înţeleg valoarea faptelor mărunte făcute din dragoste. Pilda Crăciunului ne aminteşte că inspiraţia este un dar care trebuie dăruit şi primit. Vă doresc un Crăciun cât mai fericit!”, a spus regina Elizabeta a II-a.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri