Cum a ajuns un turist chinez într-un centru de azil dintr-o eroare a autorităților germane

Data publicării:
politie control frontiera germania GettyImages-78450452

Bărbatul din China de Nord le-a permis autorităților germane să îi ia amprentele și le-a dat pașaportul și viza. Pe urmă a fost consultat de un medic și a primit documentele standard pe care le primesc migranții la intrarea în Germania, scrie BBC News.

Astfel, bărbatul a ajuns să stea închis timp de două săptămâni într-un centru pentru solicitanţii de azil. Chinezul a fost urcat în maşină şi dus într-un centru aflat la peste 300 de kilometri de oraşul unde fusese jefuit. La centrul pentru azilanți a primit de mâncare în fiecare zi și bani de cheltuială.

Angajații de la centru au sesizat că este ceva neregulă cu bărbatul chinez, care era diferit de restul refugiaților și arăta „disperat”.

Abia după două săptămâni, autorităţile s-au gândit să-i cheme un translator şi astfel, bărbatul de 31 de ani a reuşit să-şi recapete libertatea.

Translatorul a fost găsit chiar într-un restaurant chinezesc de lângă centrul pentru azilanți și așa s-a descoperit eroarea.

Cererea lui de azil a fost oprită și bărbatul a putut să își continue turul prin Europa. Potrivit WDR, bărbatul nu a fost nervos, dar când a plecat din Germania a declarat că își imagina altfel Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri