Cum arată incendiile din Portugalia văzute din spaţiu

Data publicării:
incendii portugalia din satelit nasa

În nordul Portugaliei, 4.200 de pompieri fac eforturi să stingă aproape 200 de incendii de pădure, ajutaţi de 30 de avioane, unele trimise de Italia, Spania şi Maroc. Până acum, flăcările au distrus aproximativ 26.000 de kilometri pătraţi de pădure în prima decadă a lunii august, mai mult decât în ani întregi.

 Foto: nasa.gov

La Funchal, capitala arhipelagului Madeira, incendiul de zilele trecute a distrus peste 200 de clădiri, printre care şi un complex hotelier de cinci stele. 260 de oameni sunt încă în adăposturi de urgenţă, dar turiştii evacuaţi fie s-au întors la hotelurile lor, fie au fost mutaţi în altele.

Foto: nasa.gov

Un nou incendiu s-a declanşat ieri dimineaţă în apropiere de Perpignan şi s-a extins rapid, înghiţind peste 1.100 de hectare. 60 de locuitori ai unui sătuc ameninţat de flăcări au fost evacuaţi, iar câteva sute au fost sfătuiţi să nu iasă din case. 600 de pompieri, inclusiv unii veniţi din Spania, au luptat până la miezul nopţii cu flăcările, reuşind să oprească înaintarea incendiului. 300 de pompieri erau şi în această dimineaţă pe baricade, ca să stingă incendiul.

Citiți și: 

Trei incendii în apropiere de Marsilia

Incendii de vegetație în Portugalia și Spania

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri