Cum comentează presa britanică înfrângerea Theresei May

Data publicării:
British Voters Go To The Polls In The 2017 General Election
LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 08: An international news reporter holds a copy of The Sun newspaper as she talks about the election on June 8, 2017 in London, United Kingdom. Polling stations have opened as the nation votes to decide the next UK government in a general election. (Photo by Leon Neal/Getty Images)

Presa britanică e foarte acidă la adresa Theresei May, în condiţiile în care exit-poll-uri au anunţat o înfrângere răsunătoare pentru conservatori. Ziarele care o lăudau după Brexit, o critică acum pe şefa executivului de la Londra. "Eşec", "înfrângere", "şoc" şi "pariu pierdut" sunt sintagmele pe care britanicii le-au citit în această dimineaţă pe primele pagini.

"Mayhem" (haos în limba română), a scris mare pe prima pagină din The Sun, un ziar foarte apropiat de conservatori. Ziariştii au folosit un joc de cuvinte cu numele Theresei May ca să atace actualul prim-ministru britanic.

"Plină de vânătăi: Pariul Electoral al lui May i s-a întors împotrivă", a fost titlul de pe prima pagină a The Independent. Ziarul a spus că lidera conservatorilor va trebui să se confrunte cu un parlament în care nimeni nu are majoritate.

"Mai atârnă de un fir de aţă", a titrat Daily Mirror, alt cotidian pro-conservator, pe prima pagină, ce a avut un fundal întunecat. Jurnaliştii au notat că poziţia ei în fruntea guvernului este în dubii, ca urmare a eşecului de la urne.

"Lupta lui May de a rămâne la putere", a scris şi Daily Express, care aminteşte de rezultatele şocante ale exit-poll-urilor

Marele pariu al lui May a eşuat, a titrat The Times. Ziariştii au notat că urmează discuţii pentru formarea unei coaliţii. Chiar dacă va reuşi să formeze o majoritate, poziţia Theresei May este slăbită substanţial, cu 11 zile înainte de începerea negocierilor pentru Brexit.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri