Cutremurul din Italia. Fetiță scoasă de sub ruine după 17 ore

Data publicării:
Hundreds Dead In Italian Earthquake As Teams Search For Survivors
AMATRICE, ITALY - AUGUST 25: Emergency workers search the rubble of a building that was destroyed during an earthquake on August 25, 2016 in Amatrice, Italy. The death toll in the 6.2 magnitude earthquake that struck around the Umbria region of Italy in the early hours of Wednesday morning has risen to at least 247 as thousands of rescuers continue to search for survivors. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Lista victimelor cutremurului din Italia e încă deschisă. La mai bine de 40 de ore de la producerea seismului, căutările continuă în satele distruse. Salvatorii încearcă să nu-şi piardă speranţa şi parcă prind puteri ori de câte ori găsesc pe cineva în viaţă. Mai ales dacă e vorba de copii. Pentru că sunt mulţi copii printre victime. Copii care erau în vacanţă la bunici sau în vacanţă cu părinţii, în aşteptarea unui festival tradiţional programat pentru sfârşitul săptămânii.

Ea este Giulia. Are şapte ani. A rezistat 17 ore sub dărâmăturile casei sale, în Pescara del Tronto, una dintre localităţile devastate de cutremur. Fetiţa a fost salvată.

„Am găsit-o. A fost emoţionant, Mai că ales că suntem şi noi părinţi. Ultima persoană pe care am scos-o vie a fost o bunicuţă, pe la 11:00 dimineaţa. Apoi, tot restul după-amiezii, am găsit numai morţi”, spune un salvator.

Astfel de momente sunt de nepreţuit pentru echipele de căutare, care sunt într-o cursă continuă pentru a găsi cât mai mulţi supravieţuitori. Şi în Amatrice au fost salvaţi doi copii.

Dar mulţi copii nu au supravieţuit. Prea mulţi!

„Am găsit doi copii morţi, apoi pe părinţi, în viaţă. Din păcate, cutremurul face şi aşa ceva”, spune un salvator.

Poveştile sunt multe şi cutremurătoare.

În Arquata del Tronto, o fetiţă de un an şi jumătate a murit. Mama ei, supravieţuitoare şi a cutremurului din 2009 din L'Aquila, a scăpat cu viaţă.

În Accumoli, un bebeluş de doar opt luni şi fratele lui de 9 ani au murit împreună cu părinţii, îngropaţi în propria casă. Patru ore s-au chinuit salvatorii să-i scoată în viaţă. Vecinii şi rudele au săpat cu mâinile goale. Dar au ajuns la ei prea târziu.

Sunt profund îndurerat după ce l-a auzit pe primarul din Amatrice spunând că oraşul nu mai există şi auzind că sunt mulţi copii printre victime”, a spus Papa Francisc.

În Amatrice veniseră mulţi copii în vacanţă, la bunici. Alţii erau cu părinţii în vacanţă într-o oraş de munte vestit pentru pastele sale şi pentru Festivalul Spaghetelor, care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri