Italia | 16 replici în ultimele 24 de ore

Data publicării:
cutremur italia 7 - adi cojocaru

Pământul încă nu s-a liniştit în centrul Italiei, zguduit de 16 replici după cea de 4,8 de acum două nopți. Cea mai puternică, de magnitudine 3,7, s-a produs aseară la ora 22.32, ora României, la o adâncime de doar doi kilometri.  

Între timp, în unele dintre localităţile afectate, oamenii s-au întors să-şi recupereze lucrurile, sub supravegherea pompierilor. 28.000 de oameni depind de ajutorul autorităţilor după cutremur, a anunţat ieri Protecţia Civilă.

Noi imagini apărute pe reţelele de socializare şi preluate de presa italiană surprind violenţa cutremurului de duminică. Au fost filmate la Acquasanta Terme, la 30 de kilometri de epicentru, de camerele de supraveghere instalate în jurul unei case.

În satul cu 3.000 de locuitori din provincia Marche, pe străzi întregi, nicio casă nu mai este sigură şi 600 de oameni, adică mai bine de un sfert din populaţie, îngroaşă numărul sinistraţilor.

Tot pe reţelele de socializare a devenit virală o filmare făcută de doi voluntari ai Protecţiei Civile din apropierea epicentrului. Soţ şi soţie, aceştia au pornit cu maşina, imediat după cutremur, de la Visso la Preci, ca să vadă dacă sunt pagube şi dacă e nevoie de ajutorul lor.

În imaginile filmate de ei se vede asfaltul crăpat, parapete distruse şi drumul plin de bolovani uriaşi, pe alocuri inundat din cauza unei conducte sparte. Cei doi sunt criticaţi pe internet că s-au pus în pericol conducând în aceste condiţii, mai ales că în maşină se afla şi fiica lor.

Între timp, replicile frecvente îi sperie pe cei care se întorc în casele afectate de cutremur ca să-şi recupereze din bunuri. Mai departe de epicentru, verificarea clădirilor vechi s-a încheiat şi centrele evacuate imediat după cutremur au fost redeschise.

Teama rămâne însă. După cutremurul iniţial din 24 august, în care au murit 300 de oameni, nu mai puţin de 21.600 de replici au zguduit regiunea, potrivit Institutului italian de geofizică şi vulcanologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri