Demonstrație anti-terorism la Stockholm

Data publicării:
Tributes And Vigil For Victims Of Stockholm Truck Attack
STOCKHOLM, SWEDEN - APRIL 09: People gathered on Sergels square to pay their respects and leave flowers on April 9, 2017 in Stockholm, Sweden. An Uzbek man has been arrested, held on terrorism charges, following the attack which killed four people and injured another 15 when the hijacked truck crashed into the front of Ahlens department store. (Photo by Michael Campanella/Getty Images)

50.000 de oameni au participat la o demonstraţie antiterorism la Stockholm. Oamenii au ieşit din case, la două zile după atentatul în care patru oameni au murit, ca să declare că nu se vor lăsa învinşi de terorism.

O mulţime uriaşă s-a adunat în centrul capitalei suedeze ca să spună NU terorismului. Oamenii s-au ţinut de mâini, au cântat, au depus flori lângă magazinul lovit de camion şi au scris mesaje pe un panou improvizat.

„Evident, cred că este important să fiu aici, să-mi exprim susţinerea”.

„Este extraordinar... Foarte multă dragoste în jur”.

Manifestaţia, convocată pe Facebook, s-a desfăşurat în imediata apropiere a magazinului în care s-a oprit, vineri, camionul condus de un bărbat din Uzbekistan. Patru oameni au murit şi 15, printre care şi o româncă, au fost răniţi. 

Teroriştii vor ca noi să ne temem, să ne schimbăm comportamentul, vor să nu ne trăim vieţile în mod normal, dar chiar asta vom face. Teroriştii nu ne vor învinge şi nu vor câştiga niciodată”, a spus premierul Suediei, Stefan Lofven.

„Cele patru persoane decedate au fost identificate iar familiile lor au fost anunţate. Doi sunt cetăţeni suedezi, doi sunt cetăţeni străini”, a adăugat comisarul Jan Evensson.

Autorul atacului de vineri, un imigrant de 39 de ani, din Uzbekistan, le-a mărturisit poliţiştilor că şi-a îndeplinit scopul şi s-a declarat mulţumit. Autorităţile spun că acesta este un simpatizant al organizaţiilor teroriste şi că urma să fie expulzat.

„El a aplicat pentru rezidenţă permanentă în Suedia, însă cererea i-a fost respinsă”, a explicat comisarul Jan Evensson.

Un alt suspect implicat în comiterea atentatului a fost arestat. Potrivit presei suedeze, în anchetă au avut loc peste 500 de audieri. Forţele de ordine rămân în stare de alertă şi au fost sporite controalele la frontiere.

Citiți și: Motivul pentru care nu au murit mai mulți oameni în atentatul din Suedia

Presa suedeză dezvăluie cine e românca rănită în atacul de vineri

Necunoscutele atacului din Suedia

Patru morți și 15 răniți la Stockholm. Imagini șocante din timpul atacului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri