Eurosceptici pe banii UE

Data actualizării: Data publicării:
Front National's Congress And New President Elections in Tours - Day 2
TOURS, FRANCE - JANUARY 16: Marine Le Pen attends a press conference after being announced as the new leader of French nationalist party Front National on January 16, 2011 in Tours, France. Marine Le Pen, 42, daughter of outgoing leader Jean-Marie Le Pen, has been elected to lead the party with a 67% majority, beating 60-year-old Bruno Gollnisch. (Photo by Patrick Durand/Getty Images)

Partidele antieuropene sunt bănuite că au cheltuit ilegal bani luaţi tocmai de la UE. S-a descoperit o gaură de jumătate de milion de euro în contabilitatea celor de la Europa Naţiunilor şi Libertăţii, grupul din Parlamentul European din care face parte şi Marine Le Pen.

Un raport Ernst & Young, analizat de EUobserver, arata că banii ar fi fost cheltuiţi fără respectarea obligaţiilor legale. UE oferă fonduri grupurilor politice pentru a le ajuta să se promoveze la nivel european, ca grup, dar interzice folosirea banilor în interesul partidelor membre.

Acestea nu au voie practic să îşi finanţeze campanii la alegerile din ţara lor sau la referendumuri. Din grupul bănuit că a folosit greşit banii europeni fac parte şi alte partide eurosceptice din Italia şi din Austria.

La finele anului trecut, The guardian a obţinut un alt raport de audit care viza grupul din care face parte Nigel Farage, cel care a militat pentru Brexit. Iar acolo a fost găsită o altă gaură, tot de jumătate de milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri