Atac armat în Franţa | Autorul - un elev hărţuit de colegi

Data actualizării: Data publicării:
politie franta getty

Focuri de armă trase într-un liceu din Grasse, în apropiere de Cannes. Un elev al liceului a deschis focul. Trei persoane au fost rănite, iar alte cinci sunt în stare de șoc și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

liceul alexis de tocqueville grasse foto twitter

ACTUALIZARE 20.15. Atacatorul a împuşcat 3 persoane, pe directorul liceului şi doi colegi de-ai săi. Cu toţii au suferit răni uşoare. Alte 5 persoane au fost în stare de şoc şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Atacatorul a fost prins la scurt timp după atac, iar poliţiştii au găsit asupra sa 3 arme de asalt şi 2 grenade. În plus, geniştii au găsit în şcoală şi un dispozitiv exploziv pe care l-au dezamorsat.

În ceea ce priveşte motivul, tânărul s-ar fi plâns că este hărţuit de colegii săi, iar înainte de atac, ar fi vizionat înregistrări cu incidente armate ce au avut loc în licee din Statele Unite.

Actualizare 16.04. Un dispozitiv exploziv a fost detonat de pirotehniști la liceul Tocqueville. Este vorba de un colet care conținea o pulbere neagră și care fusese lăsat în interiorul liceului. 

Premierul şi ministrul Educaţiei sunt aşteptaţi la faţa locului.

Actualizare 15:20. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a anunțat că opt persoane au fost rănite, iar mulți dintre elevi sunt în stare de șoc.

Actualizare 15:00. Persoana reținută este un elev de 17 ani. El avea asupra lui o pușcă, două pistoale și două grande, potrivit unor surse din poliție citate de presa franceză.

Bernard Cazeneuve, ministrul francez de interne, și-a anulat o întâlnire și se deplasează cu un elicopter în orașul din sudul Franței.


Din primele informații difuzate de presa franceză, doi elevi înarmați au intrat în liceul Alexis de Tocqueville din Grasse și au început să tragă spre directorul școlii.

Cel puțin două persoane au fost rănite.

Forțele de ordine au intervenit, iar presa franceză relatează că o persoană a fost reținută iar o alta a fugit de la fața locului.

Cel reținut ar fi avut mai multe arme asupra lui.

Populația a primit o alertă de atentat: „Adăpostiți-vă într-un loc sigur și nu vă expuneți”.

Școlile din Grasse au fost închise.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
luare ostatici trebes franta
Luarea de ostatici la un supermarket din Franța s-a încheiat cu patru morți. Ce voia atacatorul
atac franta
Atacatorul din Franța ar fi avut o listă cu țintele
Partenerii noștri