Încă un oraș european introduce semafoarele toleranței

Data publicării:
semafoare madrid

Madridul, capitala Spaniei, se alătură altor orașe europene precum Viena sau Hamburg şi adoptă aşa-numitele semafoare ale toleranţei. Pe câteva sute de indicatoare rutiere, arhicunoscutele figurine au fost înlocuite cu câte două siluete, fie de bărbaţi, fie de femei, care se ţin de mână. Acţiunea face parte din pregătirile pentru Gay World Pride, un eveniment care va atrage în Madrid aproape 4 milioane de persoane din întreaga lume.

„Două siluete masculine sau două siluete feminine. Aşa arată, de acum înainte, semafoarele din centrul capitalei Spaniei, Madrid. Este o nouă iniţiativă a primariei de aici în domeniul toleranţei, e aceeaşi primarie care are pe fațadă de mai bine de un an mesajul: Refugiații sunt bineveniți”, relatează Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania.

21.000 de euro a plătit Primaria din Madrid pentru a produce această schimbare, iar vizate au fost câteva sute de semafoare din zona centrală a oraşului. Noile indicatoare rutiere nu sunt o surpriză pentru trecători. Cândva extrem de atașată conceptelor catolice, populația Spaniei a devenit, în ultimii 10 ani, una foarte tolerantă.

Autorităţile din Madrid se pregătesc intens pentru cel mai mare eveniment dedicat minorităţilor sexuale la nivel mondial, Gay World Pride. Două săptămâni durează petrecerea, iar la eveniment sunt aşteptate să participe aproape 4 milioane de persoane. Pentru Madrid, evenimentul înseamnă jumătate de miliard de euro bani în plus la buget.

Spania este una dintre cele mai avansate țări la capitolul toleranță față de minoritățile sexuale. Căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt legale de aproape un deceniu, la fel ca şi parteneriatul civil. Adopţiile sunt, de asemenea, permise, indiferent din cine este formată familia care adoptă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri