Inundații în Germania: nouă persoane au murit și trei sunt date dispărute

Data publicării:
inundatii germania captura

De asemenea, alte trei persoane au date dispărute. Este vorba de un bărbat de 65 de ani și de un cuplu în vârstă în cazul căruia poliția se teme de ce este mai rău, relatează Agerpres.

Viitura a lăsat prăpăd în urma ei - case şi maşini avariate, copaci smulşi din rădăcină şi mai multe drumuri naţionale pe care nu se poate circula. În regiunile afectate a fost decretată deja stare de catastrofă naturală. Pericolul încă nu a trecut. În zonele afectate, meteorologii avertizează că urmează şi alte zile cu ploi.

La Simbach-am-Inn, epicentrul inundațiilor miercuri, nivelul apelor a început să scadă pe străzi, după ce urcase pe alocuri până la acoperișurile caselor. În acest oraș aflat în apropierea graniței cu Austria scafandrii au găsit în case cadavrele a patru femei.

Cancelarul Angela Merkel a transmis condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag în inundații și a mulțumit echipelor de salvare.

„Urmăresc îndeaproape evenimentele..., îi plâng pe cei care și-au pierdut viața și sunt alături de familiile îndurerate. Această situație arată că noi, germanii, suntem solidari. Le mulțumesc celor care sunt pe teren în aceste zile", a spus cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, după ce mers în localitățile inundate, ministrul bavarez al Finanțelor, Markus Soder, a vorbit despre „un tsunami de ploaie", iar ministrul mediului din Bavaria, Ulrike Scharf, despre intemperii „de o amploare neîntâlnită de noi până acum", pe care le-a atribuit schimbărilor climatice.

Citiți și: 
Inundații la Paris. Nivelul Senei a ajuns la 6 metri
Codul roșu de inundații a fost extins la 9 județe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri