Israel | Un băiat a fost ţinut în casă timp de 14 ani

Data actualizării: Data publicării:
captura israel

Este o poveste care a înmărmurit o ţară. În Israel, un adolescent a fost ţinut prizonier în casă timp de 14 ani. Iar gardieni i-au fost chiar părinţii. Au descoperit totul mai multi vecini, îngrijoraţi de un miros ciudat care venea dinspre apartamentul în care era închis copilul.

Unul dintre vecinii familiei l-au văzut pe băiat prin geam și a alertat de îndată poliţia. Părinţii, originari din Rusia, au fost arestaţi, iar copilul se află sub supraveghere medicală.

Familia a venit în Israel în 2009, însă, nici măcar autorităţile nu au ştiut de existenţa copilului. Tânărul a spus că i se permitea să iasă în curtea blocului în timpul nopţii o dată sau de două ori pe lună. În alte dăţi, era scos din casă într-o cuşcă pe care a construit-o chiar tatăl copilului. De asemenea, el le-a spus autorităților că dormea în același pat cu părinții lui. 

Autoritățile au precizat că apartamentul era plin până la refuz de tot felul de obiecte, ceea ce i-a făcut să creadă că părinții copilului suferă disofobie, un sindrom al acumulării obsesive de lucruri. 

De asemenea, presa israeliană scrie că băiatul ar avea două surori, care nu locuiau cu ei, și pe care acum autoritățile încearcă să le găsească. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri