Liceul special pentru securitatea cibernetică

Data publicării:
securitate cibernetica

Premierul britanic, Theresa May, a fost dată ca exemplu pozitiv de către secretarul-general al NATO. Jens Stoltenberg a lăudat faptul că Marea Britanie acordă doi la sută din PIB pentru Apărare şi că şi alte state aliate au început să acorde mai mulţi bani pentru acest domeniu sensibil, văzând ce face Londra. Theresa May consideră că NATO trebuie să fie conştientă de noi ameninţări, precum cele cibernetice.

Theresa May l-a primit la Downing Street pe secretarul-general NATO Jens Stoltenberg. Cei doi au vorbit despre viitorul NATO şi despre ameninţările la adresa alianţei.

Creşterea cheltuielilor în domeniul Apărării în Europa este importantă pentru legătura transatlantică, pentru distribuţia echitabilă a sarcinilor între Europa şi SUA. De asemenea, este importantă pentru modul în care adaptăm NATO la un mediu de securitate cu nevoi mai mari”, afirmă Jens Stoltenberg, secretarul-general al NATO.

În faţa agresiunii ruseşti, noi aici în Marea Britanie suntem hotărâţi să dăm în continuare 2% din PIB la apărare. Este nevoie să recunoaştem noi ameninţări care apar, credem că ameninţările cibernetice sunt printre cele ce trebuie avute în vedere”, spune Theresa May, premierul Marii Britanii.

Marea Britanie vrea să fie o ţară de top în domeniul securităţii cibernetice. În acest sens, o şcoală dedicată acestui domeniu urmează să fie deschisă în 2018, chiar în clădirea care a găzduit spărgătorii de coduri care au decriptat codul german Enigma, în cel de-al Doilea Război Mondial. În primă etapă, vor fi înscrişi 100 de tineri între 16 şi 18 ani. Iniţiatorii acestui proiect speră că acest trecut va inspira o nouă generaţie de informaticieni.

Despre impactul muncii făcute la Bletchley Park, unii spun că a scurtat războiul cu până la doi ani. Dacă vom putea avea un impact similar cu oamenii pe care îi creăm, dezvoltăm şi creştem aici, vom fi încântaţi”, afirmă Tim Reynolds, iniţiator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri