Liderul taberei pro-Brexit îl laudă pe David Cameron: Un politician extraordinar

Data publicării:
boris johnsonGettyImages-511563218

Boris Johnson este în cărți, potrivit presei internaționale, să îl înlocuiască pe David Cameron în funcția de premier.

„Este vital să înțelegem că nu este nevoie să ne grăbim și că, într-adevăr așa cum a spus și premierul, nimic nu se va schimba pe termen scurt. Ne putem găsi iar vocea în lume, o voce pe măsura celei de-a cincea economii de pe Pământ. Credem că avem o oportunitate extraordinară să ne facem legile și să ne stabilim taxele în funcție de nevoile economiei britanice”, a spus Boris Johnson. 

De asemenea, el l-a lăudat pe David Cameron, premierul britanic proeuropean. 

„Respect această hotărâre (n.red a lui David Cameron de a demisiona). Îl cunosc de multă vreme, a fost unul dintre cei mai bun politicieni. Un politician extraordinar. Un om curajos, care a condus țara timp de mulți ani. A făcut din această țară cea mai dinamică economie din Europa”, a spus fostul primar al Londrei. 

Fostul primar al Londrei a fost huiduit, vineri, de susținătorii taberei proeuropene când a părăsit locuința sa. El a fost escortat până la mașină de un polițist, în timp ce mai multe persoane i-au adresat apelativul „gunoi”. 

Boris Johnson s-a retras de la conducerea primăriei Londrei tocmai pentru a se concentra exclusiv asupra campaniei pro-Brexit. 

„În cei 28 de ani de când scriu în acest cotidian despre piața unică, proiectul european s-a transformat și a crescut într-un asemenea mod că a devenit de nerecunoscut (...) Trăim un proces lent și invizibil de colonizare legală, în timp ce UE se infiltrează în fiecare domeniu al politicii publice (...) Cu cât avem mai multă UE, pe atât se îngustează spațiul pentru o decizie națională (...) Un vot pentru rămânerea (în UE) va fi considerat la Bruxelles drept o undă verde pentru mai mult federalism și pentru o erodare a democrației”, a spus Boris Johnson despre opțiunea sa. 

Totuși, unii cred că decizia sa de a se alătura taberei pro-Brexit a fost o stratagemă pentru a-și asigura o poziție bună în competiția pentru leadership-ul Partidului conservator, având în vedere că mulți membri ai acestei formațiuni sunt eurosceptici.

Fostul primar al Londrei este favorit să îi ia locul lui David Cameron în fruntea conservatorilor și a guvernului britanic, potrivit unui comunicat al casei de pariuri Ladbrokes.

Boris Johnson are o cotă de 1/1, fiind urmat de ministrul de interne, Theresa May, cu 3/1, și de ministrul justiției Michael Gove, cu 5/1.

Cameron a anunțat vineri că va demisiona în octombrie, după ce alegătorii i-au ignorat apelurile de a vota pentru menținerea țării în Uniunea Europeană, alegând în majoritate Brexit-ul.

Citiți și: 
Care vor fi consecinţele Brexitului
Marea Britanie iese din UE. Primele reacții, inclusiv de la Moscova
BREXIT | C.T Popescu: Rusia revine în ofensivă asupra Europei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri