Londra, blocată de greva de la metrou

Data publicării:
londra

A fost haos în trafic luni dimineaţa la Londra din cauza grevei declanşată de angajaţii de la metrou nemulţumiţi de reducerile de personal. Patru milioane de oameni au fost nevoiţi să găsească mijloace alternative de transport în drumul lor spre muncă sau să iasă pe străzi cu propriile autoturisme.

Amalgam de maşini, autobuze, biciclete şi pietoni. Aşa a arătat centrul Londrei la primele ore ale dimineţii după ce angajaţii de la metrou au luat decizia de a intra în grevă. Ambuteiajele s-au întins pe kilometri, iar oamenii au umplut până la refuz autobuzele și trenurile metropolitane.

„-A fost destul de dificil, drept să vă spun. Am venti de la Leeds şi trenurile de acolo au avut întârzieri şi acum stăm aici la coadă, la taxi, şi metroul nu circulă."

-"Îmi lua 20 de minute (să ajung la muncă, n.r.) şi mi-a luat deja o oră şi 15 minute pe jos. Pentru că în autobuze este o nebunie, prefer să merg pe jos."

Aşa s-a circulat şi pe podurile de peste Tamisa. Oameni şi maşini s-au încolonat într-o cursă de zeci de minute pentru distanţe, care într-o zi obişnuită puteau fi parcurse în doar câteva minute.

O staţie de tren a fost evacuată de evacuată de urgenţă pentru că sutele de oameni care s-au închesuit pe peroane riscau să se calce în picioare.

Şi dacă greva de la metrou nu era suficientă, şoferii Uber au mărit de patru ori tariful pentru a profita de pe urma haosului din transport.

Primarul Londrei, care, de altfel, în campania electorală, a promis că dacă va fi ales, în mandatul lui nu va fi nicio grevă la metrou, spune că protestul nu era necesar.

Crează probleme pentru milioane de navetişti. Vor fi afaceri care vor pierde milioane de lire, pacienţi care nu au cum să ajungă la spitale şi toată această grevă putea fi evitată,” spune Sadiq Khan, primarul Londrei.

Greviştii îl contrazic însă. Principalele lor nemulţumiri - mulţi dintre ei vor rămâne pe drumuri după ce ghişeele de vânzare a biletelor în staţii, vor fi înlocuite de distribuitoare automate. În plus, spun că toate aceste concedieri vor avea impact şi asupra securităţii în staţiile de metrou.

Aproximativ patru milioane de persoane circulă în fiecare zi cu metroul în Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri