Luptă strânsă pentru preşedinţia Austriei. Viitorul preşedinte va fi decis de către voturile prin corespondenţă

Data publicării:
rezultate alegeri austria captura

Norbert Hofer, candidatul Partidului Libertăţii din Austria, formaţiune populistă şi de extremă-dreaptă, le promite susţinătorilor săi că va câştiga.

Norbert Hofer, candidat pentru preşedinţia Austriei: „Un om trebuie să meargă mai departe pe drumul pe care şi l-a ales, dacă valorile de bază sunt corecte. Viaţa este scurtă, dar avem suficient timp ca să slujim Austria. Toate cele bune. ”

O eventuală victorie a reprezentantului dreptei populiste ar reprezenta o premieră pentru Uniunea Europeană, mai ales că s-ar întâmpla într-o ţară prosperă cu şomaj scăzut. În plus, ar fi un succes şi pentru populiştii de pe întreg continentul, care au profitat de criza imigranţilor şi de nemulţumirea faţă de partidele tradiţionale ca să ia avânt. Susţinătorii lui Norbert Hofer spun că şi rezultatele provizorii sunt remarcabile.

„Simt că este un punct de cotitură pentru toată Europa. Suntem foarte fericiţi.”

Deşi se află în frunte, victoria lui Norbert Hofer nu este sigură, deşi are cu 144 de mii de voturi mai mult decât contracandidatul său, Alexander Van der Bellen. Mai trebuie numărate aproape 900 de mii de voturi venite prin corespondenţă. Analiştii austrieci se aşteaptă ca aceste sufragii să-l favorizeze pe reprezentantul ecologiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri