MAE: Românca rănită în atacul de la Londra, în stare gravă

Data actualizării: Data publicării:
Firearms Incident Takes Place Outside Parliament
LONDON, ENGLAND - MARCH 22: A member of the public is moved into an ambulance by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Femeia din România care a fost rănită în atacul de la Londra este internată în spital în stare gravă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Este vorba despre femeia care a fost lovită cu mașina de atacator și proiectată în Tamisa. Celălalt român rănit, un bărbat, a fost deja externat din spital. 

Potrivit informațiilor pe care le avem, ea ar fi pietonul care a fost lovit de mașină și aruncat în Tamisa și apoi recuperată. Ministerul a luat legătură cu familia. Nu știm dacă familia a ajuns în Marea Britanie. Dacă familia solicită asistență consulară, desigur, ministerul asigură ajutor în mod punctual. Există o celulă de criză, a fost înființată imediat după confirmarea atacului terorist. Sunt procedurile uzuale, se ține legătura cu autoritățile britanice, cu autoritățile spitalicești și cu familia cetățeanului grav rănit”, a spus purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu. 

Românii se aflau pe podul Westminster în momentul când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime. Postul de televiziune BBC a difuzat imagini în care se vede cum, în timp ce maşina înaintează, o persoană cade în apă. Femeia a fost recuperată din apă de echipele de salvare şi dusă la spital. 

Cel puţin patru oameni au murit și 40 au fost răniți într-un atac terorist ce a avut loc, miercuri, în Londra. Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că atacatorul a fost ucis după ce acesta a trecut cu mașina peste mai multe persoane pe podul Westminster, apoi a încercat să între în Parlament, aflat în apropiere. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri