Marea Britanie a redus nivelul de alertă teroristă

Data publicării:
Terror Incident At the Houses of Parliament
Foto: Gulliver/ Getty Images

Marea Britanie a redus nivelul de alertă teroristă de la critic la sever. Premierul Theresa May a anunţat că s-au făcut progrese importante în ancheta atacului de luni şi din acest motiv nu mai există un pericol iminent la adresa securităţii publice.

Cu toate acestea, autorităţile sunt vigilente şi au luat măsuri excepţionale de securitate în cazul a nu mai puţin de 1.300 de evenimente publice programate în următoarele trei zile.

În paralel cercetările continuă la Manchester, unde poliţiştii cred că mai mulţi membrii ai reţelei teroriste care a plănuit atentatul de la concertul Arianei Grande sunt încă liberi.

O percheziţie are loc chiar la această oră într-un cartier din oraş. Sunt la faţa locului mai multe echipaje de poliţie şi criminalişti. 11 suspecţi sunt în arest până acum.

Doi bărbaţi de 20, respectiv 22 de ani sunt suspecţii prinşi în această dimineaţă de poliţia din Manchester după o descindere într-un cartier din oraş.

Unul din pionii importanţi în anchetă, aflat acum în custodia autorităţilor britanice este vărul atacatorului. Acesta deţine o frizerie şi anchetatorii cred că o parte din substanţele folosite în realizarea bombei artizanale ar fi provenit de acolo. Unul dintre vecinii teroristului crede că dispozitivul detonat pe Manchester Arena a fost asamblat chiar în apartament.

Pentru acest final de săptămână s-au luat măsuri stricte de securitate în Marea Britanie. Au fost detaşate patrule înarmate la nu mai puţin de 1.300 de concerte, petreceri şi târguri în aer liber.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri