Ministrul maghiar de Externe își nuanțează declarațiile

Data actualizării: Data publicării:
szijjarto

Şeful diplomaţiei ungare temperează disputa iscată, tot de el, între Budapesta şi Bucureşti. Peter Szijjarto a declarat, în faţa jurnaliştilor români, că ultima jumătate de an a fost cea mai bună din istoria relaţiilor dintre cele două ţări. A refuzat să explice în schimb de ce le-a cerut diplomaţilor să nu meargă la festivităţile prilejuite de ziua naţională a României.

Şeful diplomaţiei ungare a sugerat că problema ar fi o lipsă de respect din partea autorităţilor române şi a refuzat să comenteze declaraţiile inflamatoare făcute zilele acestea de colegii săi de partid şi de guvern care au criticat România fără menajamente.

Peter Szijjarto: România a fost mereu un partener important pentru Ungaria. Dacă luăm în calcul ultimii şase ani, aş pune că ultima jumătate de an a fost cea mai bună.

Reporter: Vicepremierul ungar a spus că Ungaria ar fi trebuit să dea cu pumnul în masă în discuţiile cu România.

Peter Szijjarto: Ca să fiu sincer, avem îngrijorări în multe privinţe legate de minoritatea maghiară din România. Aşteptăm din partea tuturor ţărilor, mai ales dacă sunt membre ale Uniunii Europene, să respecte drepturile minorităţilor. Avem multe sensibilităţi istorice, nu cred că trebuie să vă explic. Este decizia mea şi nu cred că trebuie să mă justific în faţa nimănui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri