O româncă și copiii ei, dispăruți în avalanșa din Italia

Data actualizării: Data publicării:
harta italia avalansa

O româncă și cei doi copii ai săi sunt dați dispăruți, după avalanșa care a distrus un hotel din regiunea Abruzzo, scrie presa italiană. Soţul ei, cetăţean italian, a povestit că echipele de salvare au ajuns la el şi l-au scos din zăpadă, dar nu are nicio veste despre soarta soţiei şi a copiilor. 

Soțul româncei a povestit pentru presa italiană că a părăsit hotelul singur cu puțin timp înainte de producerea avalanșei. Acesta a fost lucrul care l-a și salvat, de altfel. El a mers să ia ceva de la mașină, automobilul fiind parcat la o distanță destul de mare de complexul hotelier. În timp ce el era plecat s-a produs avalanșa care a îngropat hotelul de patru etaje în zăpadă. El a fost găsit în zăpadă de echipele de salvare. 

Soția și cei doi copii ai săi rămăseseră în camera de hotel. Bărbatul spune că a încercat să îi contacteze, dar fără succes și că nu știe ce s-a întâmplat cu ei.  

Nu există confirmări oficiale cu privire la dispariția celor trei români. Ministerul Român de Externe a precizat că este în contact permanent cu autoritățile italiene. În astfel de situații, familia ar trebui să sesizeze autoritățile care mai departe să ia măsuri. În această situație, dat fiind că soțul româncei este cetățean italian, acesta a anunțat autoritățile italiene. 

În urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare. Precizăm că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii”, a precizat MAE pentru Digi24 TV. 

Operaţiuni frenetice de salvare au loc la această oră în centrul Italiei unde un hotel întreg a fost îngropat în zăpadă după o avalanşă produsă noaptea trecută. Hotelul de patru etaje a fost îngropat până la acoperiș, astfel că accesul în clădire este foarte dificil. Pompierii au reușit să intre în hotel prin ferestrele de la ultimul etaj și acum verifică cameră cu cameră pentru a salva posibilii supraviețuitori. În clădire erau șapte angajaţi şi 22 de turişti scrie presa italiană şi sunt şanse mici ca vreunul dintre ei să fi scăpat cu viaţă.

hotel ingropat de avalansa
Foto: Captură CNN

Rudele celor captivi în zăpadă povestesc că noaptea trecută au primit mesaje text de la cei dragi în care li se cerea ajutorul. Avalanşa a avut loc nu departe de epicentrul celor patru cutremure puternice care au zguduit ieri aceeaşi regiune italiană. Cei care locuiesc în zonă spun că a nins masiv în ultimele zile şi nu este exclus ca mişcările telurice să fi dislocat uriaşa cantitate de zăpadă.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri