Parlamentul britanic, de acord cu anticipatele. Scrutinul va avea loc pe 8 iunie

Data actualizării: Data publicării:
Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
Foto: Guliver/Getty Images

E oficial! Pe 8 iunie vor avea loc alegeri anticipate în Marea Britanie. Parlamentarii au votat cu majoritate covârşitoare – 522 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă” - propunerea premierului Theresa May.

La sfârșitul săptămânii trecute, trei sondaje de opinie sugerau că partidul Theresey May, cel Conservator, este cu 20% mai sus în preferințele electoratului, comparativ cu laburiștii, cel de-al doilea mare partid tradițional.

În plus, euroscepticii din UKIP par să-și fi pierdut avântul câștigat înainte de referendumul pentru Brexit.

Astfel, Conservatorii ar avea șanse să obțină mai multe locuri în Camera Comunelor, ceea ce i-ar ușura premierului britanic să ducă Brexitul la bun sfârșit.

Devine tot mai clar că marile probleme ale Brexitului abia urmează, unele dintre ele chiar în viitorul îndepărtat, așa că argumentul că acestea trebuie rezolvate înainte de alegeri nu mai are substanță. În plus, țara se confruntă și cu alte probleme – criza din sistemul de sănătate, guvernarea locală și educația. Toate acestea ar putea submina popularitatea guvernului și ar putea duce la un scor mai slab pentru conservatori dacă alegerile ar avea loc la termen”, a scris The Times.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri