Premierul britanic ar fi gata de război pentru Gibraltar

Data publicării:
Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Premierul britanic Theresa May ar fi gata să pornească la război împotriva Spaniei, aşa cum a procedat fostul premier Margaret Thatcher împotriva Argentinei, în 1982. E ceea ce spune un fost lider conservator, Michael Howard, potrivit căruia Theresa May este un lider pregătit să apere libertatea locuitorilor din Gibraltar, teritoriu situat în sudul Spaniei - dar aflat sub suveranitate britanică.

Lucrurile au devenit complicate, din nou, în relaţia dintre Marea Britanie şi Spania, pe tema Gibraltarului, din cauza negocierilor privind Brexit. Atât Theresa May cât şi alţi membri ai guvernului de la Londra au spus că nu vor permite Spaniei să preia controlul Gibraltarului şi că sunt gata să protejeze acest teritoriu cu orice preţ.

În urmă cu 35 de ani, chiar în săptămâna aceasta, o altă femeie prim-ministru, a luat o decizie dură pentru a apăra libertatea unui alt mic grup de britanici faţă de altă ţară vorbitoare de limbă spaniolă şi sunt absolut sigur că actualul nostru prim-ministru va arată aceeaşi hotărâre şi va fi alături de locuitorii din Gibraltar,” a declarat lordul M. Howard, fost lider conservator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri