Preotul care a inventat ambulanţa spirituală 

Data publicării:
ambulanta spirituala

Un preot din sudul Poloniei a inventat ambulanţa spirituală. Ori de câte ori enoriaşii au nevoie de el, omul bisericii urcă la volanul unei maşini de salvare ce are, în loc de girofar, o pălărie preoţească şi pleacă la apel. Enoriaşii se amuză, dar îl şi respectă pe preot, pentru că indiferent la ce oră îl sună, el e întotdeauna acolo, cu un sfat bun şi o vorbă de duh.

Pentru părintele Krzysztof din satul polonez Boleslavov, nicio zi nu seamănă cu cealaltă. E mereu pregătit de intervenţie.

Oamenii au nevoie de prezenţa unui preot care nu stă închis în biserică sau în birou, ci este alături de ei în viaţa de zi cu zi, o viaţă atât de grea şi dificilă uneori”, spune Krzysztof Kauf, preot catolic.

Ambulanţa spirituală funcţionează în principiu 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, pentru că niciodată nu ştii cine poate avea nevoie de preot.

În cazul unei tragedii nu sunt prea multe de spus, dar trebuie să fii alături de persoana afectată. Oamenii au nevoie de asta, pentru că poţi exprima totul prin cuvinte, de aceea este nevoie de prezenţa unui preot, mai ales în situaţii dificile, trebuie să fii lângă ei când au mai multă nevoie de sprijin”, spune preotul.

Nu toate misiunile părintelui Krzysztof sunt, însă, unele funebre. Probabil cea mai frumoasă parte a meseriei sunt vizitele la grădiniţa din sat, unde părintele trebuie să răspundă la cele mai năstruşnice întebări ale copiilor.

Părintele este interesat de tot ceea ce ţine de nevoile oamenilor. Pentru el nu contează dacă are de-a face cu un credincios sau nu. Este alături de oricine”, spune Magdalena Waclawska, educatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri