Reacția românilor din Londra după atac

Data actualizării: Data publicării:
Firearms Incident Takes Place Outside Parliament
LONDON, ENGLAND - MARCH 22: Armed officers attend to the scene outside Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car. (Photo by Jack Taylor/Getty Images)

Mai mulţi români stabiliţi în Londra au povestit, în direct la Digi24, cum au trăit momentele atacului de lângă Parlamentul britanic. Potrivit acestora, sentimentul dominant din metropola londoneză este, acum, incertitudinea. Oamenii se tem de de după orice colţ de stradă poate apărea un terorist.

Românii au povestit că atacul terorist a creat o stare de teamă și de incertitudine, dar că autoritățile britanice au intervenit prompt. 

Pot să spun că am avut noroc. Am trecut exact prin acea zonă, am trecut podul la câteva minute, am luat un client. Am auzit ceva, dar nu ştiam ce se întâmplă şi imediat am văzut un breaking news pe telefon. Am citit. În secunda doi am rămas... nu mai ştiam de mine. Am văzut poliţie, salvări, elicoptere. Am fost puţin speriat”, a spus Petrișor Dobrică.

Am primit, pentru că şi aici avem un serviciu de alertă, că s-a închis staţia de metrou. Ce mi-a venit pe alertă a fost că a fost un incident la poarta pe care intră maşinile la Parlament. Cineva care s-a desprins de un grup de oameni care alergau şi a încercat să pătrundă pe peluza cu un cuţit în mână”, a explicat Alina Balațchi.

La Westminster s-a intervenit foarte prompt pentru că, dacă ştiţi, la baza podului există un spital, iar de acolo au ieşit foarte rapid cadre medicale, asistenţi cu orice formă de prim-ajutor”, și-a amintit Loredana Ivanov.

„Chestia asta care vine cu o săptămână înainte de Brexit este, aşa, o chestie de incertitudine şi îţi creează o stare de frică, că s-ar mai putea întâmpla. Te gândeşti că, uite, o să mergi liniştit pe stradă şi cineva poate să facă o chestie de genul ăsta, sau mă duc la muncă şi cineva poate să apară cu pistol. E foarte greu sa controlezi fenomenul de terorism. Nu ştii niciodată ce e în mintea omului şi ce-şi plănuieşte, aşa, în timp. Poate veni şi îţi face rău. Nu e un sentiment plăcut, e un sentiment de incertitudine”, a adăugat Mihai Ilieș.

Orice eveniment de genul ăsta are rolul să destabilizeze siguranţa publică şi a omului de rând, asta înseamnă terorism şi o am înţeles că aşa tratează poliţia britanică incidentul”, a spus și Lorena Burciu.

Doi români au fost răniți în atacul terorist de la Londra. Un cetățean român a fost deja externat, în timp ce românca rănită este în continuare internată în stare gravă, a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Cel puţin patru oameni au murit și 40 au fost răniți într-un atac terorist ce a avut loc, miercuri, în Londra. Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că atacatorul a fost ucis după ce acesta a trecut cu mașina peste mai multe persoane pe podul Westminster, apoi a încercat să între în Parlament, aflat în apropiere. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist. 

Citiți și: Atac terorist la Londra: 4 morți și 40 de răniți. Doi români printre victime

Londra | Parlamentarul care a încercat să salveze un poliţist şi-a pierdut fratele în atacul din Bali

Theresa May: A fost un atac terorist fără sens, bolnav

Mesajele liderilor politici români după atacul de la Londra

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri