Românca moartă în Spania era studentă la universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Data publicării:
foto-1

13 studente au murit în accidentul de autocar de ieri din Spania, iar una dintre acestea este româncă. Informaţia a fost confirmată azi dimineaţă de Ministerul român de Externe. Potrivit autorităţilor spaniole, tânăra din Iaşi a fost grav rănită în accident şi a murit la spital. Familia ei ar fi ajuns deja acolo. 43 de persoane au fost rănite, iar şoferul a fost inculpat pentru ucidere din culpă.

Autorităţile spaniole au anunţat că toate cele 13 tinere care şi-au pierdut viaţa în accidentul de duminică din Tarragona sunt studente străine: şapte din Italia, două din Germania, una din România, una din Franţa, una din Austria şi una din Uzbekistan.

Vom ajuta familiile studentelor din străinătate să aterizeze la Barcelona. Dacă vor să vină. Am anunţat deja consulatele ţărilor lor că vor fi aşteptate. Guvernul din Catalonia le va plăti drumul până la locul accidentului,” a declarat Jordi Jane, ministrul de interne din Catalonia.

Autorităţile spaniole au confirmat că una dintre cele 30 de persoane aflate în continuare în spitale este în stare critică. Răniţii din accident au fost duşi în cinci spitale din Tarragona şi într-o clinică din Barcelona. Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, pe o porţiune de drum despre care localnicii spun că este periculoasă. Carosabilul era ud, plouase abundent peste noapte. Autocarul în care erau 61 de studente din programul Erasmus, cu vârste între 20 şi 32 de ani, se întorcea de la Valencia.

Autocarul a atins parapetul şi a virat brusc spre stânga, atât de brusc încât a intrat pe cealaltă parte a drumului,” a explicat ministrul de interne din Catalonia.

Şoferul, care a supravieţuit, a refuzat să dea declaraţii poliţiei şi este internat acum la terapie intensivă. Analizele au arătat că nu consumase alcool sau droguri. A fost inculpat pentru ucidere din culpă.

Victimele sunt din 20 de ţări. Este cel mai grav accident rutier din Spania din ultimii ani şi singurul cu un număr atât de mare de străini printre victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri