Românul-erou de la Londra: Sunt doar un simplu om

Data publicării:
florin morariu 4

Românul-erou de la Londra, care s-a bătut cu teroriştii, a povestit la Digi24 despre acea seară teribilă. Florin Morariu a relatat despre emoţiile care l-au cuprins în acele momente şi ce l-a făcut să-i înfrunte pe terorişti aproape cu mâinile goale.

„Am ieşit afară din brutărie şi am luat cu mine două navete de plastic.

Am zis că sunt cu cuţite, mă pot apăra dacă, ferească Dumnezeu, îmi ies în faţă. Undeva în stânga, m-am uitat, am văzut un civil, un om normal aş putea spune, venea spre ieşire. Din lateralele lui erau doi tipi şi în spate încă unul. În următoarea secundă, cel din dreapta lui a început să-l lovească cu cuţitul. Am zis, cumva, să reacţionez. Aveam două navete, am aruncat una spre el. În acelaşi timp în care am aruncat-o, m-am şi apropiat de el şi, cu a doua navetă, l-am lovit în zona feţei. În timp ce l-am lovit, în spate era poliţia, duba de poliţie intra pe intrarea mare a Borough Market. Cu maşina de poliţie au intrat în ei, direct. În faţa Borough Market, adică la mine la brutărie, erau o grămadă de oameni, foarte speriaţi. Împreună cu colegii mei, i-am luat pe toţi şi i-am băgat în brutărie”, a declarat românul.

Florin Morariu a vorbit şi despre deja-celebrul făcăleţ pe care l-a cerut unui coleg.

„Am văzut doar doi pe care i-a prins poliţia şi i-a ucis. Al treilea nu-l mai văzusem şi putea să apară oricând, din orice parte. De asta am ţipat la băiatul acela, să-mi aducă ceva, să am ceva în mână, să mă pot apăra”, a explicat el.

Românul este modest şi nu se consideră erou, aşa cum a fost descris de presă.

„Sunt doar un simplu om, nu sunt un erou, am făcut asta şi cred că omenesc ar fi trebuit să facă orice om chestia asta. Chiar dacă, poate, o fi considerată o nebunie, dar în momentul ăla, sincer, nu ştiu. Mixurile acestea de sentimente m-au făcut să iau această iniţiativă”, a spus Florin Morariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri