VIDEO | Ce spun turiștii despre criza catalană

Data actualizării: Data publicării:
Barcelona: Tourism And Daily Life As Independence Crisis Deepens

Situaţia din Catalonia nu îi îngrijorează, deocamdată, pe străinii care vizitează Barcelona, unul dintre cele mai căutate oraşe spaniole. 11 milioane de turişti merg acolo în fiecare an, iar eventualele probleme ar lăsa provincia fără principalul motor al economiei. Unii dintre turişti au simţit deja tensiunea din oraş, dar mulţi ignoră frământările politice şi îşi văd în continuare, nestingheriţi, de vacanţe.

Dave, turist din Statele Unite: Nu, nu suntem îngrijoraţi. Din ceea ce am văzut până acum, oamenii sunt calmi, este foarte multă mândrie în ţară, multe steaguri şi cred că indiferent de direcţia în care se va merge, se va acţiona paşnic şi în siguranţă.

Melanie, turistă din Franţa: Da, am auzit că ţara este independentă acum. Mă bucur pentru toţi oamenii din Catalonia, dar nu mă îngrijorez pentru noi deloc. Ca turist, noi doar simţim oraşul aşa cum este şi nu avem motive să ne temem.

Johnathan, turist din Marea Britanie: Desigur că noi avem Brexit în Marea Britanie. Suntem un pic îngrijoraţi că acest lucru ar fi putut influenţa votul catalan din această regiune, dar sper ca în final Spania să păstreze sub control situaţia astfel încât şi catalanii şi spaniolii să vină cu cea mai bună soluţie. Marea Britanie nu e de acord cu această situaţie din Barcelona.

Romel, turist din Filipine: Să fiu sincer, pentru familia mea şi restul, oamenii pe care îi cunosc aici, suntem cam în ceaţă, nu ştim ce urmează să se întâmple.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri