Spania | Cei 120 de români au fugit din restaurant dansând conga

Data actualizării: Data publicării:
romani 3

Cei 120 de români care au fugit dintr-un restaurant din Spania fără să plătească au reușit să îi inducă în eroare pe chelneri deoarece au ieșit în pas de dans din clădire înainte să fugă spre mașini. Mai exact, au dansat conga până la ieșirea din restaurant.

Locuitorii micului şi liniştitului orăşel Bembibre, din provincia spaniolă Leon, nu vor uita prea curând petrecerea de pomină care a avut loc lunea trecută, într-un restaurant din localitate. 120 de români de etnie romă au petrecut cum se cuvine la un botez, dar au fugit fără să mai achite nota de plată.

Tocmai puneam pe mese desertul, lumea dansa, intrau, ieşeau. Am văzut că s-au pus în şir, păreau să danseze şi la un moment dat au dispărut cu toţii. Nici nu am mai reuşit să punem desertul, am ieşit după ei şi nu s-a mai putut face nimic”, povesteşte o angajată a restaurantului.

Ospătarii spun că au încercat zadarnic să-i oprescă pe clienţii fugari, care i-au ameninţat că dau cu maşinile peste ei. Oamenii au notat câteva numere de înmatriculare, dar acestea, la fel ca şi documentul de rezidenţă folosit pentru rezervare, s-au dovedit a fi false. Anchetatorii încearcă acum să dea de urma petrecăreţilor.

Ofiţer din Garda Civilă: „Fără să spună nimic, au început să dispară. Cum au lăsat doar un avans de 900 de euro, au lăsat neachitată cea mai mare parte a consumaţiei.”

Paguba se ridică la aproximativ 2.000 de euro. Din meniu nu au lipsit ouăle umplute cu cremă de ciuperci. S-au comandat şi zeci de porţii de cotlet de porc la grătar, iar băutura a curs din belşug. Potrivit notei de plată, petrecăreţii au golit 30 de sticle de whiskey înainte să urce în maşini şi să dispară.

Cred că totul a fost bine pregătit”, spune un localnic.

Contactată de Digi24, proprietara restaurantului a spus că este sigură că cei care au păgubit-o sunt români pentru că a văzut buletinul unuia dintre ei. Era prima oară când îi vedea în oraş şi nu a bănuit nimic, mai ales că petrecăreţii au plătit un avans consistent. Presa spaniolă are însă nişte indicii. Aceeaşi bandă de petrecăreţi ar mai fi păgubit în trecut şi alte localuri, dar până acum poveştile nu au ajuns şi în presă.

În Spania, la fiecare 5 minute, un bar este jefuit. În bani, spun companiile de asigurări, asta înseamnă 14 milioane de euro, anual.


 

Nu sunt la prima abatere. Presa spaniolă a descoperit mai multe acțiuni similare în care au fost implicați tot acești români, dar care nu au fost mediatizate. Spre exemplu, anul trecut au mers într-un restaurant din aceeași zonă, unde și-au adus ei mâncarea și băutura, dar au folosit vesela restaurantului, iar la final au vrut să plece cu ea.

Cei 120 de români au făcut o pagubă de 2000 de euro micului resturant din Bembibre, provincia Leon. Ei plătiseră un avans de 900 de euro proprietarei restaurantului cu pretextul că vor fi 80 de invitați.

O angajată a restaurantului a explicat cum nu a mai putut face nimic pentru a-i opri pe români pentru că atunci când și-au dat seama ce se întâmplă era prea târziu. 

„Tocmai puneam pe mese desertul, lumea dansa, intrau, ieșeau. Am văzut că s-au pus în șir, dar am crezut că dansează. Păreau că dansează și la un moment dat, au dispărut cu toții. Am ieșit după ei și nu s-a mai putut face nimic”, a spus femeia. 

„Fără să spună nimic, au început să dispară. Cum au lăsat doar un avans de 900 de euro, au lăsat neachitată cea mai mare parte a consumaţiei”, a adăugat un ofițer de la garda civilă. 

Corespondentul Digi24 TV la Madrid a explicat modul de acțiune al acestui grup de români. Aceștia au folosit peste tot documente false și inclusiv plăcuțele de înmatriculare de la mașinile folosite erau false. Garda Civilă i-a identificat pe cei mai mulți dintre români cu ajutorul Facebook-ului, dar încă nu au reușit să îi localizeze. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri