Suspecți de terorism, arestați de Ziua Spaniei

Data publicării:
politist spania politie - GettyImages - 24 august 2015
Gulliver/GettyImages

Patru indivizi puternic radicalizaţi au fost arestaţi în Spania şi Maroc în urma unei operaţiuni comune a forţelor de ordine din cele două ţări. Potrivit datelor din anchetă, cei patru erau în totalitate integrați în structura rețelei Stat Islamic.

Ei se ocupau de propagandă, recrutatarea de noi adepţi şi instigau la comiterea de acte teroriste.

Este a doua operaţiune antiteroristă care are loc în Spania în mai puţin de 24 de ore. Marți, alţi doi adepţi ai grupării teroriste Stat islamic au fost arestaţi în Spania.

Reţinerea teroriştilor vine chiar în momentul în care Spania sărbătoreşte Ziua Naţională şi sunt organizate multe manifestări publice. Este şi motivul pentru care măsurile de securitate au fost întărite în toate zonele în care vor avea loc evenimente.

Militari români, la defilarea de Ziua Spaniei

Este Ziua Naţională a Spaniei, iar la Madrid a avut loc o impresionată paradă militară, unde, ca un element de noutate, au participat şi militari români.

Este vorba de patru militari români din Regimentul de gardă 30 „Mihai Viteazu”. Ei au defilat prin faţa familiei regale spaniole cu drapelul României în cadrul unui batalion compus din soldaţi ai ţărilor care fac parte din grupul de forţe de reacţie rapidă a NATO, forţe care îşi au baza în Spania.

În total, 3.400 de militari, aproximativ 50 de vehicule militare şi 59 de avioane şi elicoptere militare au participat la această defilare.

Sărbătorită în fiecare an pe 12 octombrie, Ziua Spaniei marchează momentul când exploratorul Cristofor Columb a ajuns pentru prima oară în Lumea Nouă, pe 12 octombrie 1492.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri