Ungaria | Universitățile străine, în pericol

Data actualizării: Data publicării:
Chancellor Angela Merkel Meets With Hungarian Prime Minister Viktor Orban
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 11: Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks at a news conference in the German Federal Chancellory on October 11, 2012 in Berlin, Germany. Orban and German Chancellor Angela Merkel discussed Hungary's potential adoption of the European common currency. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Ungaria este din nou subiect de discuţie la Bruxelles. Comisia Europeană analizează un proiect de lege care ar duce la închiderea universităţilor străine din această ţară.

Subiectul a făcut vâlvă în mediul academic din țara vecină, unde cei mai vocali sunt reprezentanţii Universităţii Central Europene, instituţie înfiinţată de George Soros, care se şi consideră direct vizaţi de măsură.

Universitatea a fost înfiinţată în 1991, are sediul oficial în Statele Unite şi campusul în Ungaria. Faptul că activitatea sa ar putea fi perturbată a stârnit inclusiv reacţia ambasadei americane la Budapesta.

Statele Unite sunt foarte îngrijorate de legislaţia propusă de guvernul ungar. Universitatea Central Europeană este o instituţie academică de elită cu o reputaţie excelentă în Ungaria, şi reprezintă un centru al libertăţii academice în regiune”, a transmis misiunea diplomatică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri