VIDEO. Confruntări violente la Kiev

Data publicării:
confruntari kiev

Au fost din nou incidente violente în centrul Kievului. Poliţia a încercat să-i alunge pe protestatarii care şi-au instalat corturile în Piaţa Independenţei.

Manifestanţii care cer demisia preşedintelui Petro Poroşenko au făcut scut uman în faţa poliţiştilor. Forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene şi bastoane pentru a împrăştia mulţimea. 12 oameni au fost arestaţi.

La apelul opoziţiei din Ucraina, mii de oameni s-au adunat în fața sediului Parlamentului şi au ridicat acolo aproximativ 50 de corturi. Ei spun că preşedintele ţării împiedică reforma şi lupta împotriva corupţiei.

Confruntările au început când poliția a luat cu asalt tabăra de corturi instalată în zona parlamentului ucrainean.

Unii dintre manifestanți își petrecuseră noaptea în tabăra de corturi instalată pe o stradă și într-un parc vecine cu parlamentul, unde circa 5.000 de persoane, conduse de fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, au manifestat marți.

Acest mod de acțiune amintește de mișcarea proeuropeană Maidan, la care au participat mulți dintre ei și care a dus la înlăturarea de la putere a regimului prorus al președintelui Viktor Ianukovici în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri