VIDEO. Evacuare stângace a premierului britanic, în timpul atacului

Data actualizării: Data publicării:
evacuare theresa may

La două zile după atacul terorist de Londra, apar primele imagini cu operaţiunea de evacuare a premierului britanic, care era în acel moment în clădirea Parlamentului, relatează Digi24.

Imaginile obţinute de publicaţia The Sun arată cum Theresa May este scoasă în grabă într-o curte interioară a palatului Westminster.

Agenţii de pază au armele la vedere și ezită să o urce în maşina oficială, un Jaguar argintiu. Pentru o clipă au vrut să o urce într-o maşină de teren, după care s-au răzgândit.

Filmarea trădează tensiunea care domnea inclusiv printre forţele de ordine, pentru că în exteriorul palatului se auzeau împuşcături, cel mai probabil cele prin care teroristul era doborât de agenţi de pază.

Miercuri, guvernul a refuzat să spună dacă premierul mai era în Parlament în momentul atacului, dar reporterii din zonă au văzut coloana oficială cum demara în trombă spre un loc sigur.

Între timp, autorităţile britanice au făcut publică identitatea atacatorului care a ucis patru oameni şi a rănit alţi 40, dintre care doi români, miercuri, în centrul Londrei. Şeful poliţiei londoneze a anunţat că ancheta porneşte de la ipoteza că atacatorul, care a fost ucis de forţele de ordine, a fost inspirat de terorismul internaţional. Atacul a fost revendicat de organizația teroristă ISIS. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri