Atentat eșuat la Paris

Data actualizării: Data publicării:
Mass Unity Rally Held In Paris Following Recent Terrorist Attacks
PARIS, FRANCE - JANUARY 11: Police keep a watch over Place de la Republique prior to a mass unity rally to be held in Paris following the recent terrorist attacks on January 11, 2015 in Paris, France. An estimated one million people are expected to converge in central Paris for the Unity March joining in solidarity with the 17 victims of this week's terrorist attacks in the country. French President Francois Hollande will lead the march and will be joined by world leaders in a sign of unity. The terrorist atrocities started on Wednesday with the attack on the French satirical magazine Charlie Hebdo, killing 12, and ended on Friday with sieges at a printing company in Dammartin en Goele and a Kosher supermarket in Paris with four hostages and three suspects being killed. A fourth suspect, Hayat Boumeddiene, 26, escaped and is wanted in connection with the murder of a policewoman. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Incident în centrul Parisului. O maşină a lovit o dubă a jandarmilor în zona Champs-Élysées, după care a explodat şi a luat foc. Şoferul vehiculului particular a decedat, cel mai probabil. Asupra sa a fost găsită o armă, după ce a fost imobilizat de către poliţişti.

ACTUALIZARE 19.30. Atacatorul a decedat. Este vorbe de un bărbat în vârstă de 31 de ani care locuia la periferia capitalei franceze, informează News.ro. Bărbatul este originar din Argenteuil şi pe numele său există o fişă S, ceea ce înseamnă că autorităţile erau la curent că avea eventuale legături cu extremismul. Butelii de gaz şi o puşcă de tip Kalaşnikov au fost găsite în maşina sa, potrivit poliţiei.

Ministrul de Interne, Gerard Collomb, a anunţat că bărbatul a fost ucis în incident. Gerard Collomb a mai declarat că acest atentat vizând forţele de securitate pe Champs-Elysees arată că nivelul ameninţării este în continuare foarte ridicat în această ţară şi că el justifică starea de urgenţă.

ACTUALIZARE 18.35. Şoferul maşinii care a explodat după ce a intrat cu ea în duba jandarmerie probabil a murit. Este „cel mai probabil mort”, a declarat purtătorul de cuvânt, Pierre-Henry Brandet.


Potrivit agenţiei France Presse, anchetatorii merg pe varianta unui act intenţionat, dar oficialii francezi nu spun nu clar dacă este vorba despre un atentat terorist.

Un jurnalist francez aflat în zonă a spus că a văzut o explozie în interiorul maşinii care a lovit duba jandarmilor.

Poliţia franceză a izolat locul incidentului şi a luat măsuri suplimentare de securitate în jurul sediului Preşedinţiei franceze, aflată la mică distanţă de locul incidentului.

De asemenea, Prefectura Parisului le-a recomandat trecătorilor să evite zona în care a avut loc incidentul. O staţie de metrou din apropiere a fost închisă temporar, preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri