VIDEO. „Jungla” de la Calais, defrișată în trei zile

Data publicării:
calais

Tabăra ilegală în care au rezistat doi ani refugiaţii la Calais-Franţa a fost desfiinţată în trei zile. Peste cinci mii de imigranţi au fost evacuaţi chiar dacă unii au opus rezistenţă şi au incendiat zeci de barăci.

Fabienne Buccio, prefectul regiunii Pas-de-Calais: „Astăzi se închide Jungla. Este un moment important. MUSCA 00.43 Nu mai este niciun imigrant în tabără. Am depăşit cifra de 5.000 de oameni care au fost preluaţi”.

Patru imigranţi afghani au fost reţinuţi pentru incendiere şi tentativă de incendiere. În timpul nopţii, în Jungla de la Calais au fost cel puţin 30 de focare.

Fabienne Buccio, prefectul regiunii Pas-de-Calais: „Există o tradiţie la imigranţi: atunci când pleacă, dau foc corturilor sau barăcilor”.

Barăcile au continuat să ardă şi dimineaţa, iar fumul gros se vedea de la mare distanţă. Evacuările s-au făcut, totuşi, destul de calm.

Refugiaţii s-au resemnat că trebuie să plece. Muhamad Ayub, imigrant din Afganistan: „Nu sunt sigur că francezii vor să ajute. Poate că distrug Jungla, apoi trimit oamenii de aici în alte tabere sau în altă parte, dar nu cred că îi vor ajuta”.

Potrivit ministerului francez de interne, în Jungla de la Calais erau între 6.400 şi 8.100 de imigranţi, majoritatea din Afghanistan, Sudan şi Eritrea. Cei preluaţi de autorităţi vor fi redistribuiţi în 450 de mici centre de primire din Hexagon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri