VIDEO. Rețeaua falșilor taximetriști români din Ibiza

Data actualizării: Data publicării:
London Black Cab Drivers To Protest Over Uber Taxis

Decorul cu taximetrişti-piraţi din faţa Gării Bucureşi Nord sau a Aeroportului Otopeni s-a mutat în Ibiza. În rolurile principale sunt tot nişte români. Reporterii unei televiziuni din Spania spun că au descoperit o adevărată reţea care aduna clienţi din faţa cluburilor de lux şi a aerogării Ibiza.

Reporterii Canalului 4 din Spania au pornit investigaţia de la un anunţ pe internet. O femeie îşi oferă serviciile ca şofer pentru un microbuz de călători. Doar că vehiculul este înamtriculat în România, cu puţine şanse să aibă licenţă de transport de persoane în Spania. Detaliul nu o face să renunţe însă. Femeia parchează microbuzul în faţa unui club, unul dintre locurile preferate de falşii taximetrişti.

„În mulţime o vedem şi îi urmărim toate mişcările. Tocmai îşi racolează următorii clienţi. Vorbeşte cu un cuplu pe care îl conduce la o altă maşină decât furgoneta promovată pe internet. Este clar că foloseşte mai multe astfel de maşini şi mai mulţi piraţi lucrează pentru ea”, relatează reporterul Canal 4 TV.

Imediat ce cluburile se închid, taximetriştii se mută în faţa aeroportului. Reporterii o găsesc pe româncă şi acolo.

E această femeie îmbrăcată în galben. Vorbește cu un grup de bărbați, par să fie angajații ei”, relatează eporterul Canal 4 TV.

Reporterii văd un grup de turiști care urcă în furgoneta cu numere de România. Au suficiente dovezi şi încearcă să stea de vorbă cu femeia respectivă.

„Bună! Sunt Marta, reporter la Canalul 4. Dumneavoastră vă faceți reclamă pe reţelele sociale cu această furgonetă şi aveţi deja câteva sancţiuni pentru transport ilegal. De asemenea, condamnări pentru trafic de droguri şi furt cu violenţă! V-am văzut în aeroport...”, spune reporterul.

Vizibil enervată, taximetrista de ocazie refuză dialogul şi devine violentă.

Reporterii Canalului 4 din Spania au aflat însă că femeia este proprietarea unei firme de transport, dar în România, și că nu are autorizație pentru transport de persoane pe teritoriul Spaniei. Legea nu le stă însă în cale celor care visează la un câştig rapid, iar Ibiza este locul perfect. Cu sute de mii de turişti care ajung aici în fiecare lună şi numai 800 de taxiuri cu licenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri