VIDEO. Țara cu conductă de bere de 3 kilometri

Data publicării:
conducta

Berăria De Halve Maan are o istorie de 160 de ani şi mereu a ţinut pasul cu vremurile. Deţine un restaurant în Bruges, dar surplusul este pus în sticle şi vândut în magazine. Până acum câţiva ani, fabrica de îmbuteliere era în apropiere, dar de când s-a mutat la marginea oraşului, transportul berii cu cisternele a devenit o adevărată aventură pe străzile înguste şi întortocheate din centrul istoric. Aşa că proprietarii s-au gândit să construiască o conductă care să transporte berea şi să-i scutească de neplăcerile din trafic.

Aşa cum era de aşteptat, proiectul a stârnit interesul oamenilor din Bruges.

Xavier Vanneste, proprietarul berăriei: „Locuitorii au fost foarte entuziasmaţi. Am primit multe oferte de la oameni dispuşi să lase conducta să treacă prin casele lor. Doreau, în schimb, un singur lucru: să aibă un dozator de bere”.

Costul conductei de bere este estimat la patru milioane de euro şi o parte din sumă a fost acoperită din donaţii. Mulţi patroni de restaurante din Bruges au contribuit cu bani şi vor primi în schimb băutură gratis pe o perioadă de timp. Lucrările la conductă se vor încheia la începutul lunii iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri