Viktor Orban: Occidentul a inventat comunismul

Data publicării:
Viktor Orban_GettyImages-493731476

Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că Occidentul e vinovat pentru inventarea comunismului şi ar trebui să îşi asume şi crimele comise de adepţii acestui regim politic.

European And Turkish Leaders Hold Summit On Migration
Foto. Guliver / GettyImages

„Comunismul, la fel ca naţional-socialismul, s-a născut ca produsul intelectual al Occidentului. Nu la Moscova, nu în Cambodgia şi nici Havana nu l-a inventat, ci la vest de noi, din Europa s-a extins în multe ţări. Această idee pur occidentală ne-a fost impusă în cele din urmă nouă, celor din Europa Centrală”, a spus Viktor Orban.

„În acest timp, comunismul a rămas pentru Occident doar o idee, o aventură intelectuală a salvatorilor neinvitaţi ai lumii. Noi, cei care am simţit pe pielea noastră comunismul, privim şi astăzi consternaţi cum intelectuali occidentali, care se considerau inteligenţi, artişti, scriitori, politicieni, lăudau cu entuziasm dictaturile comuniste criminale”, a continuat el.

Este greu de înţeles că, în Occident, unii găsesc şi astăzi scuze pentru crimele comunismului. Şi însăşi Uniunea Europeană evită să o condamne cu fermitate. Şi pentru că este vorba de o dreptate profund umană, o chestiune profund morală, această ezitare, în secolul XXI, nu o mai poate justifica nici simpatia sau prietenia faţă de partidele de stânga”, a mai spus premierul Ungariei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri