Vreme extremă în Balcani. Italia și Croația, lovite de furtuni cu puterea unui uragan

Data actualizării: Data publicării:
furtuna

Avertizări de vreme rea în ţările din jurul Mării Adriatice. În Balcanii de Vest sunt aşteptate căderi foarte mari de precipitaţii, în timp ce Italia au fost închise şcoli din cauza intemperiilor anunţate de meteorologi.

Şapte regiuni ale Italiei sunt în stare de alertă din cauza intemperiilor care se anunţă astăzi. În Sicilia şi în jumătatea sudică a peninsulei sunt coduri portocalii sau galbene de furtuni. Protecţia Civilă i-a avertizat pe oameni să se aştepte la ploi abundente, descărcări electrice, rafale violente de vânt şi, în zonele de coastă, valuri foarte mari. Primăria din Napoli a decis să închidă toate şcolile.

Sunt anunţate probleme mari şi în Balcani, pe coasta Mării Adriatice. În trei regiuni din sudul Bosniei este cod roşu de ploi severe. Meteorologii au anunţat că ar putea cădea între 50 şi 100 de litri de precipitaţii pe metru pătrat. În Muntenegru, tot în zonele de lângă mare, experţii se aşteaptă la cel puţin 80 de litri pe metrul pătrat.

În zonele de coastă din nordul Croaţiei sunt aşteptate rafale de vânt de peste 120 de kilometri pe oră, iar în zonele montane vor fi căderi abundende de zăpadă, ploi îngheţate şi polei.

Mai sunt coduri galbene de ninsori şi vânt în mare parte din Germania şi Franţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri